Silvestr a dovolená u moře s africkým tancem

16.08.2014 12:59

Dovolená v Senegalu u moře - tři týdny afro kultury

Užijete si krásnou dovolenou v Senegalu u moře celé tři týdny. Pobyt je spojený s worshopy tradičního afrického tance, skupinové bubnování a kurzy bubnování v kruhu. Nabízíme také cvičení jógy pro začátečníky u moře. Vyzkoušíte si bubnování na africké bubny (djembé, dunduny i senegalské sabary). Pobyt je spojený s návštěvou mezinárodního festivalu africké hudby a tance v Abené, který koná od 26. 12. 2014 do 2. ledna 2015.

Abene je místo, kde můžete nasát kouzlo opravdové Afriky...kde máte šanci dozvědět se více o životě jako takovém a o africké kultuře. Využijete možnost učit se a růst v tanci při  rytmu afrických bubnů.

 

Společný program:

Program je po celou dobu pobytu Pondělí - Čtvrtek. Pátek - Neděle je volný program.

Jóga u moře

Cvičení jógy na pláži před snídaní (instruktor jógy Monika)
Podložka na jógu: doporučujeme si přivézt vlastní karimatku
Oblečení na jógu: doporučujeme kalhoty na jógu, tričko a mikinu

 

Kurzy bubnování:

Skupinové bubnování v kruhu - dopoledne po snídani absolvujete lekci hry na bubny djembe i sabary s africkým lektorem.
Celkem absolvujete 12 lekcí hry na bubny.

 

Africké tance

Lekce západoafrického tance - dopoledne před obědem

Lekce senegalského sabar dance - odpoledne před večeři

Worshopy afrických tanců budou vyučovány profesionálními africkými lektory, tanečníky ze senegalských souborů afrického tance. Výuka bude doprovázena africkými bubeníky hrou na djembe, dunduny i sabary. 

Celkem absolvujete 24 lekcí tance během vašeho pobytu.

 

Jména afrických tanců, které se naučíte

koe-koe, tiriba, dunumba, liberte, soko, soli a dalsi. africké tance Senegalu: Kebujen, lambal, mbalax, júza.

 

Festival africké hudby a tance v Abené

Zažijete světoznámý kulturní festival přímo v Abené s mezinárodními umělci z Afriky i Evropy od 27.12. 2014 do 2.1. 2015.

Program bude nabitý od rána do večera vystoupeními umělců, tanečníků, hudebníků z celé Afriky ale i Evropy.

 

Silvestr 2014

Silvestrovská noc v Senegalu bude plná nečekaných zážitků a překvapení.

 

Další program

 

Denní program dle Vašeho výběru:

Koupání v moři - každý den si užijete koupání v moři ve vlnách Atlantiku.

Africké trhy - navštívite tradiční africké trhy, kde si můžete zakoupit nádherné a levné africké látky s originálním designem a nechat si ušít na místě plážové šaty k moři. Nakoupite i originální africké šperky a suvenýry pro svoje přátele. Můzete si zakoupit i africké sochy a masky i africké bubny djembe od místních řezbářů, vše v přijatelné ceně.

Afro účesy - odbornice na afro účesy vám zapletou afro copánky podle vašeho přání (různé druhy, barvy a délky copánků i designu s připletením afro vlasů profesionální kvality (nealergenní africký vlasový material: senegalský kanekalon)

Jízda na koni po pláži - můžete si vyzkoušet jízdu na koni po pláži v Abené.

Hra na africkou harfu CORU - můžete se učit také hře na africkou harfu CORU s profesionálními věhlasnými  hráči na coru pocházejícími ze Senegalu, kteří budou přítomni v Abenné během festivalu i po něm.

Soukromé workshopy tance i bubnování - budou přizpůsobeny začátečníkům i pokročilým. Když budete mít chuť a energii navíc, můžete si ještě dokoupit soukromé workshopy tance a hudby s dalšími lektory, kteří vám budou také vyhovovat.

Náš harmonogram se může vždy přispůsobit  vašim potřebám a přáním popřípadě se částečně změnit i v závislosti na programu festivalu, programu výletů a večerních či půlnočních představeních.

 

Večerní program:

Několikrát týdně budete účastníky představení afrického tance a hudby v hotelech v blízkém okolí. Nemusíte zůstat jen divákem, můžete si i zatančit s africkými umělci.
 

Poznávací výlety

Hlavní město v Senegalu Dakar

Hlavní město Senegalu je ruš, prašné, přátelské, chaotické a kosmopolitní. Děti tančí na ulici a počasí je tu dokonalé téměř celoročně. Ve městě se můžete dobře najíst, scházejí se tu nejlepší hudebníci a umělci ze Senegalu, probíhá zde i mezinárodní festival Dak´Art každé dva roky a každoroční taneční festival Kaay Feec!
Částečně koloniální a částečně africké město, je asi nejhezčí hlavní město v západní Africe. Stále ještě trpí pohnutou historií otroctví a lidské bídy, je však funkční a jsou tu vysoké budovy, které stojí vedle malých domků. Bylo to hlavní otrokářské město - Dakar leží u Lac Rosé, je zároveň muslimské, ale i francouzské - oba vlivy jsou tu jasně citelné. Žije zde přes milión obyvatel. Je tu několik malých hezkých pláží a hezké parky, muzea. Ve středu města najdete Velkou mešitu a medinu, mnoho turistických míst patří k nejhezčím ve Západní Africe. Jsou tu rušné trhy jako Kermel a Sandaga. Dakar je moderní metropole a hlavní město země, jsou tu muzea, pláže a Senegalská Zoo, místní trhy nabízejí vše od oblečení po čerstvé kokosy, dřevořezby a bubny.)

Saly Portudal 

Pobřežní oblast je známá také jako Petite Cote leží jen hodinu a půl jižně od Dakaru a je to ideální místo na odpočinek, Mbour je velké rybářské město 20 minut od centra Saly.

Pink Lake

Lze navštívit po cestě do Saint Lous, je to mělké, teplé jezero s bílou pěnou, vše zde plave, protože je velice slané.Také se nazývá Lake Retba -Lac Rosé,voda má vysokou koncentraci soli 80-300 gramů na litr. dělníci,kteří zde dolují sůl , se potírají ořechovým máslem.Jezero leží asi 40km severně od Dakaru.

Casamace

Je oblast džunglí na jihu Senegalu a je to výborné místo na poznání života místních kmenů. Kmeny Mandinga a Diola žijí na ostrůvcích a v lesích v odlehlé části Senegalu. Vesnice jako Kaparan, Oussouye a Djembering si stále uchovávají tradiční architekturu a fetišistická pohřebiště na počest předků.

Kafountine

Podnikneme výlet do nedaleké magické vesnice Kafountine jejíž obyvatelé se živí výhradně rybolovem.